Mikor kezdjek el tanulni az érettségire?

A szeptemberi iskola kezdés során végzős középiskolás diákként benned is jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy mikor kezdj el tanulni az érettségire, amelyet májusban tartanak. Azonban van számodra egy jó hírünk: már elkezdtél készülni. 

Az érettségi követelményét jelentő tananyag jelentős részét a középiskolai évek alatt már elsajátítják a diákok. Azonban ezek megvalósulása, illetve a célok iskolánként és diákonként is eltérőek lehetnek, ezért segítünk neked abban, hogy bizonyos helyzetekben hogyan érdemes felépítened az érettségire való felkészülés folyamatát és mikor érdemes elkezdened tanulni az érettségire.

Amennyiben az elmúlt években rendszeresen és következetesen tanultál és készültél az érettségi tárgyakból, nincs más dolgod, mint átismételni a korábban megtanultakat, majd sok gyakorlással elsajátítani az érettségi típusfeladatai megoldásának menetét.

Ezt akár az utolsó 1-2 hónap alatt is meg tudod tenni, azonban hogyha biztosra szeretnél menni a jó eredmények terén, illetve nem szeretnél az utolsó hónapokban kapkodni, akkor azt tanácsoljuk, hogy kezdd el már szeptemberben a készülést, tervezd meg a felépítését, majd a további hónapokban szisztematikusan, kiegyensúlyozottan készülj fel. A szeptemberi kezdést akár halaszthatod is attól függően, hogy mennyire intenzíven tervezel felkészülni. 

Hogyha a középiskolás éveid alatt nem éppen a tanulásra koncentráltál, jóval nehezebb dolgod lesz. Ebben az esetben már érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni aktívan készülni az érettségire, hiszen megtanulni jelentősen nehezebb egy anyagot, mint átismételni. 

Ebben az esetben amennyiben jó eredményt szeretnél, már valószínűleg nem lesz elég számodra a néhány hét a tanulásra, így azt tanácsoljuk, hogy kezdd el rögtön a kimaradt témakörök megtanulását, hogy mire az utolsó 1-2 hónapba érsz, mindennel megismerkedj, a hátralévő időt pedig te is az ismétléssel és az érettségi specifikus feladatok gyakorlásával tudd tölteni. 

 Fontos azonban az is, hogy tisztában legyünk képességeinkkel, és reálisan lássuk azt, hogy mennyire vagyunk felkészültek az érettségire, milyen hiányosságaink vannak még, vagy éppen milyen intenzitással tudjuk azokat pótolni. 

Amennyiben az iskolai tanulmányaid után évekkel később, munka mellett szeretnél érettségizni, olvasd el az erről szóló cikkünket.

Az itt elérhető matek érettségi felmérő teszten keresztül kipróbálhatod magad, hogyan teljesítenél a matek érettségin, ezáltal kaphatsz egy képet arról, hogy jelenleg mennyire vagy felkészült és ebből adódóan neked mikor lenne érdemes elkezdened tanulni az érettségire.

Hasonló bejegyzések:

Készülj fel velünk a matek vizsgádra!

Az egyik legjobb tanár

Gerőcs Tanár Úr a Trefort Gimi vezető matektanára, már több 1000 diákot készített fel érettségire, felvételire, versenyekre. Most tőle tanulhatsz Te is!

100% Garancia

A sikeres matek érettségi a kurzusok elvégzésével garantált! Ha mégsem sikerül az érettségi, a kurzus teljes árát visszafizetjük Neked az érettségi után.

Korlátlan ismétlés

Nézd meg az összes – közép szinten 21, emelt szinten 16 – videót! Állítsd meg, pörgesd vissza, nézd újra, hogy minden tiszta legyen!

Nincs több különóra!

Az érettségi tananyagát, összefoglalva megkapod, amivel időt, energiát és a különórák díját is megspórolod!

Közép szintű matek érettségi felkészítő

Próbáld ki most INGYEN!
Emelt szintű matek érettségi felkészítő
Próbáld ki most INGYEN!
8. osztályos matematikai felkészítő kurzus

Hamarosan elérhető lesz!