Az ókori egyiptomi számírásról

Ebben a videóban tudománytörténeti kitekintést teszünk, egészen a kezdetekig visszamenőleg. A számok írásának alakulását nézzük végig, kezdve az ókori egyiptomiak számírásával. Ahhoz, hogy számon tartsák a népességet, a termést és más, a hétköznapi élethez elengedhetetlen számításokat tudjanak végezni, létrehoztak egy szimbólumokon alapuló, tízes számrendszert, melyben a 10 hatványaira alkottak különböző szimbólumokat. Nagyon érdekesek és hasznosnak is bizonyultak ezek a kezdetleges számírások, szimbólumok, viszont örülhetünk, hogy jelenleg a matek érettségin nem ezekkel kell megoldanunk egy-egy bonyolultabb számítást.

Hasonló bejegyzések:

Készülj fel velünk a matek vizsgádra!

Az egyik legjobb tanár

Gerőcs Tanár Úr a Trefort Gimi vezető matektanára, már több 1000 diákot készített fel érettségire, felvételire, versenyekre. Most tőle tanulhatsz Te is!

100% Garancia

A sikeres matek érettségi a kurzusok elvégzésével garantált! Ha mégsem sikerül az érettségi, a kurzus teljes árát visszafizetjük Neked az érettségi után.

Korlátlan ismétlés

Nézd meg az összes – közép szinten 21, emelt szinten 16 – videót! Állítsd meg, pörgesd vissza, nézd újra, hogy minden tiszta legyen!

Nincs több különóra!

Az érettségi tananyagát, összefoglalva megkapod, amivel időt, energiát és a különórák díját is megspórolod!

Közép szintű matek érettségi felkészítő

Próbáld ki most INGYEN!
Emelt szintű matek érettségi felkészítő
Próbáld ki most INGYEN!
8. osztályos matematikai felkészítő kurzus

Hamarosan elérhető lesz!