A Fibonacci-számok

A méltán híres középkori matematikus, felfedező, zseniális számsoráról tudhatunk meg többet ebben a videóban. Leonardo Pisano (1170-1250), ismertebb nevén Fibonacci, jutott fantasztikus felfedezésre, amikor feltette a kérdést: “Ha adott egy nyúl pár, aki kéthónapos korától kezdve, minden hónapban 1 új nyúl párnak ad életet, akkor “n” hónap múlva hány nyúl pár lesz a populációban?”. Így jutott el egy olyan számsorozat felfedezéséig, aminek rengeteg érdekes és hasznos tulajdonsága van, amit a mai napig az életünk számos területén észlelhetünk, alkalmazhatunk, akár még a matek érettségi során is.

Hasonló bejegyzések:

Készülj fel velünk a matek vizsgádra!

Az egyik legjobb tanár

Gerőcs Tanár Úr a Trefort Gimi vezető matektanára, már több 1000 diákot készített fel érettségire, felvételire, versenyekre. Most tőle tanulhatsz Te is!

100% Garancia

A sikeres matek érettségi a kurzusok elvégzésével garantált! Ha mégsem sikerül az érettségi, a kurzus teljes árát visszafizetjük Neked az érettségi után.

Korlátlan ismétlés

Nézd meg az összes – közép szinten 21, emelt szinten 16 – videót! Állítsd meg, pörgesd vissza, nézd újra, hogy minden tiszta legyen!

Nincs több különóra!

Az érettségi tananyagát, összefoglalva megkapod, amivel időt, energiát és a különórák díját is megspórolod!

Közép szintű matek érettségi felkészítő

Próbáld ki most INGYEN!
Emelt szintű matek érettségi felkészítő
Próbáld ki most INGYEN!
8. osztályos matematikai felkészítő kurzus

Hamarosan elérhető lesz!