A π (Pí) szerkesztéséről

Bár mi már tudjuk, hogy a π-t megszerkeszteni lehetetlen, a középkorban ez még nem volt ismert. Az 1600-as években, egy kiváló lengyel matematikus, Adam Kochanski (1631-1700), foglalkozott – sok más mellett – a π szerkesztésével. Mivel akkor még nem tudták, hogy a π egy irracionális, transzcendens és nem megszerkeszthető szakasz, ezért azt gondolta, hogy sikerült adnia egy eljárást amivel megszerkeszthető. De miért érdekelte a tudósokat ez a kérdés ennyire és miért volt olyan fontos, hogy meg tudják szerkeszteni a π-t? Erről szól az alábbi videó, amit ha matek érettségi előtt állsz, ajánljunk figyelmedbe!

Hasonló bejegyzések:

Készülj fel velünk a matek vizsgádra!

Az egyik legjobb tanár

Gerőcs Tanár Úr a Trefort Gimi vezető matektanára, már több 1000 diákot készített fel érettségire, felvételire, versenyekre. Most tőle tanulhatsz Te is!

100% Garancia

A sikeres matek érettségi a kurzusok elvégzésével garantált! Ha mégsem sikerül az érettségi, a kurzus teljes árát visszafizetjük Neked az érettségi után.

Korlátlan ismétlés

Nézd meg az összes – közép szinten 21, emelt szinten 16 – videót! Állítsd meg, pörgesd vissza, nézd újra, hogy minden tiszta legyen!

Nincs több különóra!

Az érettségi tananyagát, összefoglalva megkapod, amivel időt, energiát és a különórák díját is megspórolod!

Közép szintű matek érettségi felkészítő

Próbáld ki most INGYEN!
Emelt szintű matek érettségi felkészítő
Próbáld ki most INGYEN!
8. osztályos matematikai felkészítő kurzus

Hamarosan elérhető lesz!