Így éld túl a matek érettségit II. – Ha le*arod

Az előző részben azoknak próbáltunk segíteni, akik szoronganak az érettségi gondolatától. Most jöjjenek azok, akik nem is gondolnak rá, úgy egészen májusig. Könnyen úgy tűnhet, hogy ez igazából nem is probléma. Hiszen ők nem görcsölnek rá a dologra, nincsenek álmatlan éjszakáik miatta. De tényleg oké, ha egy fontos dolgot a végsőkig halogatsz?

Ha le*arod

Elnézést a nyomdafestéket nem tűrő nyelvezetért, de az a helyzet, hogy sokan igenis így éreztek az érettségi kapcsán. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nektek nem kell rá készülnötök. Sajnáljuk, de ez a fájdalmas igazság. 0 készüléssel még senki nem érettségizett le. Szóval most jöjjenek gyakorlati tippjeink nektek:

  • Kérdezz! Ne másoktól, magadtól. Tedd fel magadnak a kérdést miért nem akarsz foglalkozni az érettségi gondolatával. Simán lehet, hogy tényleg arról van szó, hogy nem szeretnél tovább tanulni, csak túl akarsz esni dolgon. Ez is teljesen oké. Viszont, ha olyan kis hangok is megszólalnak benned, amik például azt mondják, hogy úgysem fog sikerülni, akkor azért lássuk be, a halogatás helyett, lehet inkább másik módszert kéne választanod. Például olvasd el előző cikkünket!
  • Oszd be! Fontos, hogy legyen egy pontos felkészülési terved. Oszd be az idődet, hogy mikor milyen tárgyból és mennyit fogsz készülni. A matek érettségihez nálunk találsz is ehhez segítséget, nézd meg felkészülési útmutatónkat. Alkalmazz hasonló módszert a többi tárgyra is. Ha időben elkezded a felkészülést, nem fenyeget az a veszély, hogy az utolsó hetekben kell bepótolnod mindent. Így mindig marad majd elég időd szórakozásra és pihenésre is.
  • Válassz! Nagyon fontos, hogy egy darab érettségi felkészítő könyvet válassz, ne tornyosuljon előtted 5-6 könyv ugyanabból a tárgyból, mert úgy könnyen elvesztheted a fonalat. Kérj nyugodtan segítséget tanáraidtól, hogy ők melyik könyvet javasolják.
  • Pihenj! Képtelenség órákon keresztül koncentrálni, ezért azt tanácsoljuk, hogy 25 percenként tarts egy kisebb, kb 5 perces szünetet. 1,5 óránként pedig jöhet egy nagyobb szusszanás. Nyugodtan jutalmazd meg magad ilyenkor valamivel, amit szeretsz csinálni. Egy Fortnite meccs például még talán egy kisebb szünetbe is belefér. Vagy nézz fel nyugodtan Tiktokra! Sokkal könnyebb lesz úgy a tanulásra koncentrálnod, hogy tudod, hogy 25 perc után felállhatsz a könyveid fölül.
  • Jegyzetelj! Ha az órákon eddig nem tetted, akkor itt a remek alkalom. Sokkal jobban megmaradnak a fejedben az infók, ha a saját kis mancsoddal is felvésed őket valahova. Arról nem is beszélve, hogy utána a tételek kidolgozásához is felhasználhatod a jegyzeteidet.
  • Olvass! Minden leckét azzal kezdj, hogy először átolvasod a teljes adott részt. Így lesz egy átfogó képed a témáról és sokkal könnyebb lesz megjegyezned a részleteket is. Ha valami olyan dologra bukkansz, amit nem értesz, akkor ne félj használni a Googlet. Ha így sem érted, kérj bátran segítséget barátoktól, családtagoktól vagy tanáraidtól!

Blogbejegyzésünk második részének végén nem maradt más hátra, mint hogy sikeres felkészülést kívánjunk mindannyiótoknak! Nézzétek vissza újra, hamarosan további érdekességeket és tanácsokat osztunk meg veletek.

Hasonló bejegyzések:

Készülj fel velünk a matek vizsgádra!

Az egyik legjobb tanár

Gerőcs Tanár Úr a Trefort Gimi vezető matektanára, már több 1000 diákot készített fel érettségire, felvételire, versenyekre. Most tőle tanulhatsz Te is!

100% Garancia

A sikeres matek érettségi a kurzusok elvégzésével garantált! Ha mégsem sikerül az érettségi, a kurzus teljes árát visszafizetjük Neked az érettségi után.

Korlátlan ismétlés

Nézd meg az összes – közép szinten 21, emelt szinten 16 – videót! Állítsd meg, pörgesd vissza, nézd újra, hogy minden tiszta legyen!

Nincs több különóra!

Az érettségi tananyagát, összefoglalva megkapod, amivel időt, energiát és a különórák díját is megspórolod!

Közép szintű matek érettségi felkészítő

Próbáld ki most INGYEN!
Emelt szintű matek érettségi felkészítő
Próbáld ki most INGYEN!
8. osztályos matematikai felkészítő kurzus

Hamarosan elérhető lesz!